måndag 2 juli 2012

Rabarber- och jordgubbspaj

Nu när "gubbarna" är mogna i det egna trädgårdslandet, eller i alla fall inte längre är hutlöst dyra i affären och på torget, är det hög tid för en underbar paj som smakar sommar! Servera med lite gammaldags vaniljglass och skäm bort någon du tycker om =)


Rabarber- och jordgubbspaj

Smuldeg:
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3/4 dl strösocker
100 g smält smör

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan det smälta, lätt avsvalnade smöret. Ställ svalt, gärna i kylen, tills det är dags att ställa in pajen i ugnen.

Fyllning:
300-400 g rabarber
5 dl jordgubbar
1/2 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Värm ugen till 225 grader.
Skala eventuellt rabarbern och skär den i cm-tjocka bitar.
Snoppa jordgubbarna och dela dem i lite mindre bitar.
Blanda rabarber och jordgubbar i en pajform och strö  över socker och potatismjöl.
Fördela till sist smuldegen över fyllningen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar